Κύπρος: Στο Eurogroup παραπέμπει ο ΥΠΟΙΚ για την πώληση χρυσού

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 15:45
UPD:15:47
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

«Πρόκειται για απόφαση του Eurogroup. Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να "τρέξουμε" ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για να αντλήσουμε κάποια ποσά, έτσι και αυτό είναι μία υποχρέωση» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, στο περιθώριο της υπογραφής συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η εξεύρεση 400 εκατ. ευρώ για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του μνημονίου αποτελεί υποχρέωση, που προκύπτει από την απόφαση του Eurogroup, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ζήτησε από την Κεντρική Τράπεζα να πουλήσει χρυσό για να εξευρεθεί αυτό το ποσό.

«Πρόκειται για απόφαση του Eurogroup. Όπως είμαστε υποχρεωμένοι να "τρέξουμε" ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για να αντλήσουμε κάποια ποσά, έτσι και αυτό είναι μία υποχρέωση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, στο περιθώριο της υπογραφής συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όπως είπε, πρόσφατα, επικοινώνησε γραπτώς με την Κεντρική Τράπεζα, εισηγούμενος την εξέταση, εκ μέρους τους, εναλλακτικών επιλογών. «Αλλά, σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις και η ευθύνη ανήκουν στην Κεντρική Τράπεζα» πρόσθεσε ο κύπριος ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα