Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής από την Πειραιώς

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 14:26

H Τράπεζα Πειραιώς εμπλουτίζει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής που ήδη παρέχει μέσω της winbank εισάγοντας στην αγορά την υπηρεσία winbank VISA Direct.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, από σήμερα όλοι οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς αποκτούν άμεσα τη δυνατότητα να στέλνουν χρήματα σε οποιαδήποτε διεύθυνση e-mail. Η μόνη προϋπόθεση είναι τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης να είναι κάτοχοι πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας VISA ή VISA Electron. Σήμερα, οι κάτοχοι καρτών VISA ξεπερνούν τα 5,5 εκατομμύρια στην Ελλάδα και τα 225 εκατομμύρια στην Ευρώπη.

Η διαδικασία αποστολής χρημάτων πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας winbank internet. Συγκεκριμένα, για να στείλει κανείς χρήματα, δηλώνει το ποσό που θέλει να στείλει, την κάρτα του VISA ή VISA Electron που θέλει να χρεώσει και είτε τη διεύθυνση e-mail του παραλήπτη είτε τον αριθμό της κάρτας VISA ή VISA Electron του παραλήπτη.

Ο παραλήπτης ειδοποιείται για την αποστολή των χρημάτων από την ίδια τη VISA μέσω e-mail το οποίο περιέχει αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την παραλαβή των χρημάτων.

Αν ο αποστολέας δηλώσει την κάρτα του παραλήπτη, τότε τα χρήματα πιστώνονται στην κάρτα του. Αν ο αποστολέας δηλώσει τη διεύθυνση e-mail, τότε ο παραλήπτης επισκέπτεται τον δικτυακό τόπο που του υποδεικνύεται στο e-mail που παρέλαβε και εκεί δηλώνει την κάρτα VISA στην οποία θέλει να πιστωθούν τα χρήματα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή Τράπεζα που παρέχει την υπηρεσία VISA Direct μέσω της winbank.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ

Σχολιασμένα