Ιταλία: Περικοπές 32 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 15:29
UPD:15:40
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι διευκρίνισε ότι ο στόχος των 32 δισ. ευρώ πρόκειται να επιτευχθεί με σειρά περικοπών στα έξοδα της δημόσιας διοίκησης, ενώ στο όλο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται περιστολές δαπανών και στον τομέα της υγείας.

Ποσό ύψους 32 δισ. ευρώ καλείται να εξοικονομήσει η Ιταλία μέσα στην επόμενη τριετία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Φαμπρίτσιο Σακομάνι.

Ο ιταλός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι ο στόχος αυτός πρόκειται να επιτευχθεί με σειρά περικοπών στα έξοδα της δημόσιας διοίκησης, ενώ στο όλο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται περιστολές δαπανών και στον τομέα της υγείας.

«Η μείωση των δαπανών της δημόσιας διοίκησης δεν θα επιτευχθεί με απολύσεις, αλλά με μεταθέσεις και καλύτερη χρήση του ανθρώπινου δυναμικού», ανέφερε από την πλευρά του ο ειδικός «επίτροπος» Κάρλο Κοταρέλι. Πρόκειται για πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από το οποίο η ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει να υποδείξει τους αποτελεσματικότερους τρόπους για τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου.

«Πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα καταφέρνοντας συγχρόνως να επιτευχθεί μείωση του κόστους τους», δήλωσε ο Κοτταρέλι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τις πρώτες εξαγγελίες στις αρχές Νοεμβρίου, το συνολικό ποσό των περικοπών του ιταλικού δημοσίου για την τριετία 2014/2016 έχει σχεδόν τριπλασιαστεί.

Οι πρώτες λεπτομερείς παρεμβάσεις θα δημοσιοποιηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο και η δεύτερη σχετική δέσμη τον Ιούλιο του 2014.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα