Πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων επιστημόνων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 12:42
UPD:12:45
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Oι επιστήμονες θα ασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το «πράσινο φως» για την απασχόληση 445 ανέργων επιστημόνων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε το υπουργείο Εργασίας, κατόπιν συνεργασίας των υπουργών Γ. Βρούτση και Αθ. Τσαυτάρη.

Το πρόγραμμα αφορά συγκεκριμένα άνεργους γεωτεχνικούς (γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους) , τοπογράφους μηχανικούς και οικονομολόγους, οι οποίοι θα προσληφθούν στον Οργανισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Όπως διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη διάρκεια της απασχόλησης, οι επιστήμονες θα ασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο των καθεστώτων ενισχύσεων κατ’ εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Για τη συμμετοχή των ωφελούμενων προβλέπεται επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, το οποίο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 4.285 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων για ασφαλιστική κάλυψη και επαγγελματικού κινδύνου για κάθε ωφελούμενο. Οι άνεργοι επιστήμονες που θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη δράση εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Εργασίας και θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ http://www.opekepe.gr/ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα