Κύπρος: Αιχμές ΥΠΟΙΚ για τις εκτιμήσεις της Moody’s

O οίκος αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 12% φέτος και 6,4% το 2014
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 11:24
UPD:11:50
REUTERS/ANDREAS MANOLIS

«Να καταγραφεί αυτή η διαπίστωση κι, όταν σε λίγους μήνες θα έχουμε τα τελικά δεδομένα, να αξιολογήσουμε όλοι μαζί και τους αξιολογητές», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.

Τις δυσμενείς εκτιμήσεις του οίκου Moody’s για την πορεία της κυπριακής οικονομίας και τον ρυθμό ανάπτυξης αμφισβήτησε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης.

Σε έκθεσή του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο οίκος προβλέπει συρρίκνωση του κυπριακού ΑΕΠ κατά 12% φέτος και 6,4% το 2014.

«Να καταγραφεί αυτή η διαπίστωση κι, όταν σε λίγους μήνες θα έχουμε τα τελικά δεδομένα, να αξιολογήσουμε όλοι μαζί και τους αξιολογητές», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μιλώντας στο ΡΙΚ. «Καταγράψετε αυτά που ο οίκος εκτιμά για να δούμε σε λίγους μήνες πόσο ακριβείς ήταν οι εκτιμήσεις του», επανέλαβε λίγο αργότερα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε το δικαίωμα του κάθε οίκου αξιολόγησης να κάνει αυτό που είναι η δουλειά του, δηλαδή να αξιολογεί. Τόνισε, ωστόσο, πως «στη συνέχεια ο καθένας θα μπορεί να αξιολογήσει πόσο σωστές, ακριβείς και μελετημένες ήταν κάποιες από αυτές τις αξιολογήσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα