Υποβολή συμμετοχών για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου»

Σε έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών απευθύνεται το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2013»
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 19:03
UPD:19:20
Dimitris Papamitsos

Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Ξεκίνησε για έκτη χρονιά η υποβολή υποψηφιοτήτων για το  «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2013».

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 15/10/2013. Υπάρχει η δυνατότητα πρότασης υποψηφιότητας από το κοινό, ενώ η διαδικασία επιλογής ολοκληρώνεται σε τρία στάδια.

Στο πρώτο στάδιο το Stelios Philanthropic Foundation θα επιλέξει 10 επιχειρήσεις, κατόπιν θα γίνει η επιλογή των τριών φιναλίστ ενώ η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation και θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ετήσιας Τελετής Απονομής για τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Το Βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε νέες και νέους έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών. Οι υποψήφιοι μπορούν να προέρχονται από όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πρέπει να πληρούν επιπλέον τα ακόλουθα κριτήρια: κατοχή τουλάχιστον του 50% των μετοχών της επιχείρησης, έδρα της επιχείρησης στην Ελλάδα, ημερομηνία ίδρυσης επιχείρησης 2008 – 2012, απασχόληση τουλάχιστον πέντε υπαλλήλων τα τελευταία δύο χρόνια, κύκλος εργασιών 300.000 ευρώ τον τελευταίο χρόνο και διοίκηση της επιχείρησης από την/τον επιχειρηματία. Στο πλαίσιο της βράβευσης παρέχεται και το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, για την περαιτέρω ενίσχυση της επιχείρησης.

Το 2012 το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία People for Business. Η εταιρεία επιλέχθηκε από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου λόγω της σταθερά αναπτυσσόμενης κερδοφορίας, του υψηλού περιθωρίου κέρδους και της επίτευξης των στόχων που είχε θέσει το τελευταίο 12άμηνο

Τις προηγούμενες χρονιές είχαν αναδειχθεί νικητές, το 2011 οι FEREIKOS HELIX, το 2010 η Fasmetrics, ενώ το 2009 και το 2008 είχαν αποσπάσει το Βραβείο οι εταιρείες Zoo.gr και Simply Burgers αντίστοιχα.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα