Παρέμβαση της Κομισιόν για το επίδομα ανεργίας στον τομέα του τουρισμού ζητεί ο Γ. Χατζημαρκάκης

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 22:34
UPD:22:40
EUROKINISSI

Ο ευρωβουλευτής (φωτογραφία αρχείου) επισημαίνει πως εξαιτίας των μνημονιακών προβλέψεων στην Ελλάδα, θα μείνουν φέτος το χειμώνα χωρίς επίδομα ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα εποχικά επαγγέλματα.

Την παρέμβαση του επιτρόπου Εργασίας της Ε.Ε., Λάσλο Άντορ, στο θέμα του επιδόματος ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό στην Ελλάδα, ζητεί με επιστολή του ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει πως εξαιτίας των μνημονιακών προβλέψεων στην Ελλάδα, θα μείνουν φέτος το χειμώνα χωρίς επίδομα ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα εποχικά επαγγέλματα, κυρίως του τουριστικού τομέα.

Μάλιστα σημειώνει ότι το 90% των πραγματικών δικαιούχων επιδόματος ανεργίας δεν θα λάβει φέτος το επίδομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις από εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κρήτη, νησί που αποτελεί τον πρώτο μεγάλο τουριστικό προορισμό της χώρας και έχει χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό.

Το ίδιο ισχύει, υπογραμμίζει, για τη Ρόδο, την Κέρκυρα και όλες τις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας, όπου «το επίδομα ανεργίας αποτελεί το συμπλήρωμα του εισοδήματος που προσπαθούν να κερδίσουν σε διάστημα 4-5 μηνών οι εργαζόμενοι στη "βιομηχανία" της Ελλάδας, που είναι ο τουρισμός».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χατζημαρκάκης απευθύνει έκκληση στον επίτροπο Εργασίας να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη σχετική αποζημίωση των δικαιούχων αλλά και για την αξιοποίηση προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, «που θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν στην προγενέστερη κατάσταση το στοιχειώδες και ήδη κουτσουρεμένο εισόδημα των εποχικά εργαζομένων στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα