Με το Committee συναντάται ο υπ. Ναυτιλίας

Στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 07:00
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (φωτογραφία αρχείου) βρίσκεται στην Αγγλία, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Ναυτιλιακής Εβδομάδας Λονδίνου.

Με τη διοίκηση της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee) συναντάται σήμερα στο City ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός αναμένεται να συζητήσει με τους Ελληνες εφοπλιστές του Λονδίνου όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Οπως, άλλωστε, ανέφερε και ο πρόεδρος του Committee Χαράλαμπος Φαφαλιός σε επιστολή του προς τον υπουργό, η Επιτροπή θα υποστηρίξει το έργο που έχει αναλάβει ο κ. Βαρβιτσιώτης και που δεν είναι άλλο από την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που θεωρούνται πρώτης προτεραιότητας για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η ατζέντα που έχει ανοίξει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε σχέση με τη ναυτιλία. Για το θέμα αυτό ο κ. υπουργός δηλώνει:  «Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη προκειμένου να μην περάσουν άλλες αντιναυτιλιακές νομοθεσίες στην Ε.Ε. Θεωρώ ότι κάθε φορά που η Ε.Ε. ανοίγει ένα φάκελο για τη ναυτιλία την αντιμετωπίζει εχθρικά και όχι φιλικά. Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι ότι τα πλοία έχουν προπέλα και μπορούν εύκολα να αλλάξουν σημαία και λιμάνι.

Με το να δημιουργήσουμε ένα αντιναυτιλιακό περιβάλλον, θα σπρώξουμε τις διαχειρίστριες εταιρείες σε τρίτες χώρες και ειδικότερα στην Ασία μακριά από την Ευρώπη, εκεί όπου είναι κοντά στα φορτία, στα ναυπηγεία. Δεν είναι ήδη λίγες οι διαχειρίστριες εταιρείες που έχουν πάει στη Σιγκαπούρη. Εάν αυτά δεν τα βλέπουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμείς, ως πρώτη ναυτιλιακή δύναμη, θα πρέπει να τους το επισημαίνουμε».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βρίσκεται στην Αγγλία στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Ναυτιλιακής Εβδομάδας Λονδίνου (London International Shipping Week), που διεξάγεται από 9 μέχρι 13 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα