ΥΠΟΙΚ: Μήνυμα αποφασιστικότητας η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 14:26
UPD:15:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης (δεξιά) συνομιλεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (κέντρο) και τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ Κώστα Λουρόπουλο (αριστερά) κατά την διάρκεια της υπογραφής σύμβασης πώλησης μετοχών της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Emma Delta.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση του ΟΠΑΠ

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA,με το ύψος της συμφωνίας να φτάνει τα 652 εκατ.ευρώ. Εκ μέρους της Emma Delta υπέγραψε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης ενώ εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρος του ταμείου Στέλιος Σταυρίδης.

«Είμαι ευτυχής που 652 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μεγάλη μέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδης. Ο κ. Σταυρίδης ευχαρίστησε τους επενδυτές που, όπως είπε, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τους ευχήθηκε «να πετύχουν σε αυτό που αναλαμβάνουν, να τρέξουν τον ΟΠΑΠ πάρα πολλά χρόνια προς όφελος του Οργανισμού, των μετόχων του και γενικότερα των εσόδων του κράτους».

«Με τη σημερινή συμφωνία έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση», δήλωσε από την πλευρά του ο Δ. Μελισσανίδης, προσθέτοντας ότι «από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα».

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος, τονίζοντας ότι με τη σημερινή συμφωνία «αποδείξαμε ότι μπορούμε ακόμη και στα πολύ δύσκολα». «Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Σε κάθε βήμα έπρεπε να βρούμε προσεγγίσεις και νέες λύσεις», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα