Νέο «όχι» Σόιμπλε σε δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Συνέντευξη στην κυριακάτικη Bild
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 17:03
UPD:17:08
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Για μία ακόμη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια των εταίρων της και μετά το 2014.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην Bild am Sonntag, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος από το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Ελλάδα πάντως, διευκρινίζει, «σίγουρα θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια και μετά το 2014, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Ο γερμανός υπουργός εκτιμά ακόμη ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την κρίση: «Δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως την κρίση, αλλά η δημιουργία νέων χρεών υποχωρεί στην Ευρώπη και είναι κατά μέσο όρο στο μισό σε σχέση με τρία χρόνια πριν», αναφέρει και προσθέτει ότι, παράλληλα με την μείωση των χρεών, αποφασιστικής σημασίας είναι και η «εφαρμογή οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ανάπτυξης και ως προς αυτό βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα