Κέρδη στη Wall Street

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 23:21

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στον απόηχο της κατάθεσης του Μπεν Μπερνάνκι στο Κογκρέσο.

O προέδρος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας επανέλαβε την υποστηρικτική στάση της Fed, δηλώνοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα εντός του έτους.

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Fed να αλλάξει σχέδια εάν μεταβληθούν οι προοπτικές της οικονομίας.

Σο μεταξύ στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν ενός έτους υποχώρησε η κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών μειώθηκαν κατά 9,9% τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν στις 836.000 - τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2012.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των el du Pont de Nemour και Bank of America ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των American Express και Caterpillar.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 15.470,44 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,25% στις 1.680,48 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,32% στις 3.610,00 μονάδες.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα