Μ. Δαμανάκη: Σημαντική για το ενεργειακό μέλλον της Ε.Ε. η επιλογή του TAP

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 12:50
UPD:12:52
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη (φωτογραφία αρχείου).

Τη σημασία της επιλογής τους αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

«Η απόφαση της κοινοπραξίας να επιλέξει τον αγωγό TAΡ έναντι του ανταγωνιστικού του Ναμπούκο για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη είναι καθοριστικής σημασίας για το ενεργειακό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Της επιτρέπει την πολύπλευρη αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών σε φυσικό αέριο», επισημαίνει η κ. Δαμανάκη.

Σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο, η απόφαση «έχει σημασία και για την ίδια την Κομισιόν, που με δήλωση του προέδρου Μπαρόζο ξεκαθάρισε την ουδετερότητα της στη διαδικασία επιλογής».

Εξάλλου, πρόκειται και για μία πολύ θετική εξέλιξη για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, από τις όποιες θα περάσει ο αγωγός (Ελλάδα, Αλβανια, Ιταλία), προσθέτει η κ. Δαμανάκη.

«Η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή του αγωγού θα δώσει πολλές νέες ευκαιρίες απασχόλησης και  θα συμβάλει στην αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών που έχουν σκληρά πληγεί από την οικονομική κρίση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα