Προειδοποίηση για απεντάξεις έργων από το ΠΕΠ Αττικής

Περιφέρεια Αττικής
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 17:07
UPD:17:13
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός (φωτογραφία αρχείου).

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε φορείς υλοποίησης (Δήμους και Διοικήσεις Νοσοκομείων) ότι τα έργα τους θα απενταχθούν άμεσα από το ΠΕΠ Αττικής, σε περίπτωση που τις επόμενες ημέρες δεν αποδείξουν ότι υπάρχει πρόοδος και ότι τα έργα θα προχωρήσουν άμεσα σε κατασκευή και απορρόφηση πόρων.

Ήδη έχει αποφασιστεί η απένταξη του έργου ανάπλασης των πλατειών Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής, προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, με το αιτιολογικό ότιθ εμφάνιζε αναιτιολόγητη καθυστέρηση στη δημοπράτησή του επί 18 μήνες.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, άμεσο κίνδυνο απένταξης αντιμετωπίζουν:

  • σειρά έργων παιδικών σταθμών που για πλέον των δυόμισι ετών από την ένταξή τους δεν έχουν σύμβαση, όπως οι παιδικοί σταθμοί στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας και στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 Εκατομμυρίων ευρώ,
  • έργα που, ενώ εντάχθηκαν το 2010 και έχουν σύμβαση, δεν εμφανίζουν καμία απορρόφηση τρία χρόνια μετά την ένταξή τους στο ΠΕΠ, όπως ο παιδικός σταθμός στα Άνω Λιόσια του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων Ευρώ.

Παράλληλα, τον ίδιο κίνδυνο απένταξης αντιμετωπίζουν έργα εξοπλισμών νοσοκομείων που καθυστερούν να συμβασιοποιηθούν και να πραγματοποιήσουν πληρωμές και απορρόφηση. Τέτοια έργα είναι:

  • η προμήθεια 30 ασθενοφόρων και δεκαπέντε κινητών μονάδων από το ΕΚΑΒ, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. Ευρώ,
  • η προμήθεια συστημάτων ψηφιακής απεικόνισης στο Νοσοκομείο «Λαϊκό», προϋπολογισμού 1,2 Εκατομμυρίων Ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα