Άνοιξε η εφαρμογή του TAXIS Νet για τις δηλώσεις

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 16:39
UPD:20:31
FOSFOTOS/Panayiotis Tzamaros

Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω του TAXIS NET, τις φορολογικές τους δηλώσεις, έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.

Γύρω στις 16.30 άνοιξε τελικά η εφαρμογή του TAXIS NET για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων, πρώτη ημέρα της υποβολής τους.

Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις, έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία, μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS NET.

«Καλή και ανέφελη υποβολή σε όλους» ευχήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, επιβεβαίωσε πως το βιβλιαράκι με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα.

Για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή και την υποβολή της δήλωσης οι υπόχρεοι πρέπει να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.

Σημειώνεται ότι από φέτος για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων, κάτι που σημαίνει πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει λάβουν τη σχετική βεβαίωση από την τράπεζα στην οποία τηρούν λογαριασμό.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους αναμένεται «να απαλλάξει» από την υποχρέωση δήλωσης όσους έχουν τόκους ύψους έως 250 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, όπως επίσης μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα