Κλειστή παραμένει η ηλεκτρονική πύλη για τις φορολογικές δηλώσεις

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 10:38
UPD:16:19
Icon

Κλειστή παραμένει η εφαρμογή του TAXIS NET για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω του TAXIS NET, τις φορολογικές τους δηλώσεις, έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.

Για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή και την υποβολή της δήλωσης οι υπόχρεοι πρέπει να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι από φέτος, για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται σχετική βεβαίωση και από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο υπόχρεος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα