Θ. Αμπατζόγλου: Μεγάλο στοίχημα η αποκλιμάκωση της ανεργίας

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 14:47
UPD:14:49
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του Οργανισμού, ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, Θ. Αμπατζόγλου, τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι «να καταφέρουμε να οδηγήσουμε τα ποσοστά της ανεργίας σε καθοδικό κανάλι» μέσω της προώθησης νέων ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης, όπως στο εμπόριο και για στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Μεγάλο στοίχημα» της νέας διοίκησης του ΟΑΕΔ χαρακτήρισε την αποκλιμάκωση της ανεργίας ο Θ. Αμπατζόγλου, μιλώντας σε ενημερωτική συγκέντρωση του προσωπικού του Οργανισμού.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του Οργανισμού, ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι «να καταφέρουμε να οδηγήσουμε τα ποσοστά της ανεργίας σε καθοδικό κανάλι» μέσω της προώθησης νέων ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης, όπως στο εμπόριο και για στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως επεσήμανε, ο ρόλος του ΟΑΕΔ για το επόμενο χρονικό διάστημα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: την προώθηση της απασχόλησης, την ασφάλιση της εργασίας και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι η ελληνική αγορά εργασίας πέραν των γενικών -διεθνών-  χαρακτηριστικών έχει ιδιαίτερες αδυναμίες και ελλείψεις, όπως η ανεργία των νέων, των γυναικών, των ατόμων με αναπηρία, η αδήλωτη ή η μαύρη εργασία και η αδυναμία σύνδεσης της εκ παίδευσης και της κατάρτισης με την ζήτηση της αγοράς.

«Όλα αυτά είναι ζητήματα που απαιτούν ρεαλισμό, οργανωμένο σχέδιο, ευαισθησία, όχι προγράμματα για τα προγράμματα. Το νέο ζητούμενο είναι η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα», σημείωσε.

«Επιζητούμε προγράμματα που διασφαλίζουν και πιστοποιούν δεξιότητες και ανοίγουν πραγματική πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Χρειαζόμαστε κυρίως την ουσιαστική, άμεση, φιλική, λειτουργική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης. Άρα θέλουμε έναν Οργανισμό με αρχές σύγχρονης διακυβέρνησης, με αποτελεσματικό και μετρήσιμο management, με διαφάνεια, έλεγχο και ενεργή συμμετοχή των κοινών εταίρων», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα