ΣΒΘΚΕ: «Όχι» στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 13:34
UPD:13:55
EUROKINISSI

Με υπόμνημα που απέστειλε προς τον Κ. Χατζηδάκη (στη φωτογραφία) η διοίκηση του ΣΒΘΚΕ εκφράζει ειδικότερα την αντίθεσή του στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης ώστε να παραμείνει ακέραια η Βιομηχανική Πολιτική της χώρας υπό την στέγη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ζητεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), με υπόμνημα που απέστειλε προς τον Κ. Χατζηδάκη.

Εν όψει των επικείμενων αλλαγών στην διοικητική συγκρότηση του υπουργείου, η διοίκηση του Συνδέσμου εκφράζει ειδικότερα την αντίθεσή του στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και την ένταξή της στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανικής και Εμπορικής Πολιτικής ως Γενική Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος, «η υποβάθμιση της Βιομηχανικής Πολιτικής της χώρας σε μία απρόσωπη και αόριστη διεύθυνση επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας  όχι μόνον δεν υπακούει στον σωστό κυβερνητικό στόχο για αναδιάρθρωση της διοίκησης αλλά βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια που οφείλει να καταβάλει η χώρα για αύξηση της προστιθέμενης αξίας του εγχώρια παραγόμενου προϊόντος».

Σύμφωνα επίσης με τον ΣΒΘΚΕ, η προσπάθεια δημιουργίας μιας ενιαίας διοικητικής δομής για τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, της μεταποίησης και της βιομηχανίας όπως και του εμπορίου, «δημιουργεί ένα μόρφωμα, που στερεί την καθαρή στόχευση της ανάπτυξης και ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας» η οποία, όπως επισημαίνει, αποτελεί ζητούμενο για την οικονομία και την απασχόληση.

«Η μεταποιητική βιομηχανία εξακολουθεί να μεταφέρει, ακόμη και στις σημερινές δύσκολες στιγμές, τις σημαντικότερες προσδοκίες ανάπτυξης», υπογραμμίζει, προειδοποιώντας ότι «η υποβάθμιση του ρόλου της υποβαθμίζει ουσιαστικά και τις προοπτικές της οικονομίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα