Ισπανία: Έσπασαν το «φράγμα» των 6 εκατ. οι άνεργοι

Ξεπέρασε το 27% η ανεργία
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 10:25
UPD:10:34
EPA/FERNANDO VILLAR

Όπως ανακοίνωσε η ισπανική στατιστική υπηρεσία, ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια για πρώτη φορά, με το ποσοστό της ανεργίας να σκαρφαλώνει στο 27,2% από 26,02% που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Άνοδο μεγαλύτερη της αναμενόμενης εμφάνισε η ανεργία στην Ισπανία το πρώτο τρίμηνο και εκτινάχθηκε σε υψηλό 37 ετών, καθώς οι προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος είχαν αντίκτυπο στην ανάπτυξη της χώρας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ανεργία - ρεκόρ στην Ισπανία: Πάνω από έξι εκατ. χωρίς δουλειά

Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία. Ο δείκτης της ανεργίας στη χώρα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ανέβηκε κατά περίπου μία μονάδα και διαμορφώνεται στο 27,2% από 26,02% το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό των ανέργων αποτελεί ιστορικό υψηλό 37 ετών για τη χώρα της Ιβηρικής. 6.202.700 άτομα αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, τα μέτρα λιτότητας και η υλοποίηση της δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν αντίκτυπο στην ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε η ισπανική στατιστική υπηρεσία, ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια για πρώτη φορά, με το ποσοστό της ανεργίας να σκαρφαλώνει στο 27,2% από 26,02% που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη άνοδό του, στο 26,5%.

REUTERS

Ο αριθμός των ανέργων είναι ο υψηλότερος τουλάχιστον από το 1976.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή δέσμη μέτρων με στόχο της έξοδο της ισπανικής οικονομίας, της τέταρτης μεγαλύτερης στην Ευρωζώνη, από την ύφεση.

Η ύφεση στην Ισπανία συνεχίστηκε για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ την περασμένη εβδομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την πορεία του ισπανικού ΑΕΠ το 2013 σε συρρίκνωση 1,6% έναντι 1,5% που ανέμενε προηγουμένως.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα