Κ. Χατζηδάκης: Πληθαίνουν τα σημάδια της αισιοδοξίας

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον Χορστ Ράιχενμπαχ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 19:20
UPD:19:36
EUROKINISSI

O υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης (δεξιά) και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ μιλούν στα μέσα ενημέρωσης μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, τα σημάδια της αισιοδοξίας πληθαίνουν σημειώνοντας πως τώρα πια, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα της πολιτικής αστάθειας, έχοντας συμφωνήσει με το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και ολοκληρώνοντας την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχουμε καλύτερες βάσεις για να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι οι αυτοκινητόδρομοι ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, στο ΕΣΠΑ η χώρα έχει κατορθώσει να είναι 8η στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις απορροφήσεις, στον τουρισμό φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και στις εξαγωγές έχουμε την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς αύξησης του ρυθμού των εξαγωγών.

«Αυτή η προσπάθεια όμως δεν τελείωσε, πρέπει να συνεχιστεί. Και γι΄ αυτό πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς και όσο πιο σκληρά γίνεται, έτσι ώστε η πατρίδα μας να κερδίσει αυτή τη μάχη, γιατί αυτό που εξελίσσεται είναι μια μάχη για την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Χορστ Ράιχνεμπαχ δήλωσε πως με τον κ. Χατζηδάκη αντηλλάγησαν απόψεις για τα θέματα των δημοσίων συμβάσεων, των αδειοδοτήσεων και της ρευστότητας.

Η σημερινή συνάντηση, πρόσθεσε, επέδειξε για μία ακόμα φορά τη δέσμευση των ομάδων μας να προχωρήσουμε τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών και της ρευστότητας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα