Μεντβέντεφ: Το σχέδιο οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο έχει περιπλεχθεί

«Η λύση για τη Λευκωσία να μην βλάψει τις σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ»
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 20:18
REUTERS/UESLEI MARCELINO

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται «σαν ταύρος σε υαλοπωλείο» σε ό,τι αφορά στην Κύπρο.

Κάθε λάθος που ήταν δυνατό να γίνει στην υπόθεση της Κύπρου, έχει γίνει, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να βρεθεί λύση που να μην έχει αντίκτυπο στις σχέσεις Μόσχας - ΕΕ.

Το σχέδιο οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο έχει περιπλεχθεί και όποια λύση εξευρεθεί δεν πρέπει να βλάψει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ε.Ε., δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

Παράλληλα δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριφέρεται «σαν ταύρος σε υαλοπωλείο» σε ό,τι αφορά στην Κύπρο επιρρίπτοντας παράλληλα στις Βρυξέλλες ευθύνες για τους χειρισμούς οι οποίοι, όπως υποστήριξε, υπονόμευσαν την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος συνολικά, όχι μόνο της Κύπρου.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Η Κύπρος «ακροβατεί» ανάμεσα σε Ε.Ε και Ρωσία

Με το ενδεχόμενο μιας ρωσικής λύσης να απογοητεύει την τρόικα, η Γερμανία καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να αναζητήσει μια εναλλακτική λύση εντός Ευρωζώνης.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι για τη διάσωση της Κύπρου οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, αντί, όπως είπε, να κρυβόμαστε πίσω από διατυπώσεις του τύπου «η Κύπρος πρέπει να συνομιλεί μόνο με την ΕΕ και με κανέναν άλλον».

Τέλος προειδοποίησε για τον κίνδυνο η κρίση αυτή να προκαλέσει και άλλες κρίσεις ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η όποια λύση θα έχει αρνητικές πλευρές, προσθέτοντας πως «το ζήτημα είναι μόνο να τις ελαχιστοποιήσουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα