Μ. Σαρρής: Ελπίζουμε σε συμφωνία για το ρωσικό δάνειο σήμερα

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 09:45
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

«Ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις», είπε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαρρής σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον ρώσο ΥΠΟΙΚ.

Την ελπίδα να επιτευχθεί σήμερα δανειακή συμφωνία με τη Ρωσία εξέφρασε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, λίγο πριν τη συνάντηση που θα έχει με τον ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ, στη Μόσχα.

«Ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις», είπε ο κ. Σαρρής σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον ρώσο ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Σαρρής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 10:00 GMT (12:00 ώρα Ελλάδος).

Η Κύπρος έχει ζητήσει από τη Ρωσία πενταετή παράταση του υφιστάμενου δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που λήγει το 2016 καθώς και μείωση του επιτοκίου που βρίσκεται στο 4,5%.

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα και ο κύπριος υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης. Το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο, λόγω της έκθεσης τουρισμού στη ρωσική πρωτεύουσα, ωστόσο δεδομένων των εξελίξεων αποκτά πρόσθετη σημασία.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΡΙΚ, στη ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται για επαφές κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας. Πηγή από την τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για θετική κατάληξη στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία, που κυοφορείται τους τελευταίους μήνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η προεργασία που έγινε είναι πολύ ενθαρρυντική και η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της Τράπεζας για τη Μόσχα ήταν εσπευσμένη, προκειμένου να μη χαθεί η ευνοϊκή χρονική συγκυρία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα