Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία COSCO - HP

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 06:52
Eurokinissi/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Φωτογραφία αρχείου από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά  με εκπροσώπους των εταιρειών Cosco, Hewlett Packard και ΕΡΓΟΣΕ. Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO και την Hewlett Packard για τη μεταφορά εμπορευμάτων της HP μέσω του Πειραιά.

Υπογράφεται σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO και την Hewlett Packard για τη μεταφορά εμπορευμάτων της HP μέσω του Πειραιά. Εντός του μήνα αναμένεται να υπογραφεί και η συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει την εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.

Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αρχικά αναμένεται να δρομολογηθούν δύο συρμοί την εβδομάδα, οι οποίοι θα μεταφέρουν 40 containers ο καθένας, ενώ υπολογίζεται ότι σε διάστημα ενός περίπου έτους θα διακινούνται δύο τρένα ημερησίως.

Υπολογίζεται ότι η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO και τη Hewlett-Packard μπορεί να επιφέρει αύξηση του τοπικού φορτίου έως και 50%, ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας καθώς εκτιμάται ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της αμερικανικής εταιρείας.

Κατά τα χθεσινά εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την περιοχή του Θριασίου με το Ικόνιο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι το έργο αυτό είναι η βάση της συμφωνίας μεταξύ Cosco, HP και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τόνισε ακόμη ότι «τώρα πια τόσο ο ελληνικός σιδηρόδρομος όσο και το λιμάνι του Πειραιά μπαίνουν σε μια καινούργια εποχή, την εποχή των συνδυασμένων μεταφορών».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, δήλωσε ότι η γραμμή θα δώσει ανταγωνιστικότητα στις υποδομές που έχουν ήδη δημιουργηθεί και θα δημιουργήσει ανάπτυξη με ισχυρές θέσεις εργασίας.

«Πιστεύω ότι αυτό το έργο θα είναι ιδιαιτέρως καλό για την Ελλάδα στο μέλλον. Εμείς στην COSCO έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις επιχειρήσεις και θέλουμε να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την COSCO και την HP», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PCT SA, Captain Fu Chengqiu.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα