Ικανοποίηση Κρ. Λαγκάρντ για τη συμφωνία στο Eurogroup

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 08:22
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας καλωσόρισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε γραπτή δήλωσή της η κ. Λαγκάρντ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η «ουσιαστική και μακροπρόθεσμη» οικονομική συνεισφορά από τον επίσημο και ιδιωτικό τομέα θα εξασφαλίσει τη «βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους και της ανταγωνιστικότητας», προσθέτοντας ότι οι δράσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη «σημαντική ενίσχυση» του χρηματοπιστωτικού τομέα θα ανοίξει το δρόμο για τη «σταδιακή αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η επιτυχία αυτής της στρατηγικής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της πολιτικής από την Ελλάδα, καθώς και από τη μακροπρόθεσμη στήριξή της από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Η κ. Λαγκάρντ σημειώνει επίσης ότι, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού, η στρατηγική αυτή θα έχει στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στους φτωχότερους και πιο ευάλωτους πολίτες.

Επαναλαμβάνει ότι το θέμα θα τεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι η βοήθεια του Ταμείου θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει και όταν διαπιστωθεί πως είναι εξασφαλισμένη η επαρκής χρηματοδοτική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ καλωσορίζει τη συζήτηση για τη διασφάλιση επάρκειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η οποία, όπως αναφέρει, θα συμβάλει στην ενίσχυση του τείχους προστασίας, εξασφαλίζοντας την παγκόσμια σταθερότητα προς όφελος όλων, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα