Υπ. Εργασίας: Εξοικονόμηση επιπλέον 401.000 ευρώ ετησίως από μετεγκατάσταση υπηρεσιών

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 17:16
UPD:17:55

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

Επιτροπή Μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) συγκροτεί ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Η επιτροπή που συγκροτήθηκε ανέλαβε να διερευνήσει και να μελετήσει τους χώρους και την αναγκαία υποδομή για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ σε κτήρια του ΟΑΕΔ (πρώην Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας), με σκοπό την αξιοποίησή τους σε συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

- H μεταστέγαση της κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ.

- Η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας Αθηνών:

α) Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων (με τα Τμήματα Ανατολικού και Δυτικού Τομέα Αθηνών).

β) Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, με τα τρία τμήματά της (Α΄, Β΄, Γ΄ Τομέων Αθηνών)

στο κτήριο του ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ) επί της οδού Πατησίων και Σολωμού.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε πως με τη νέα απόφαση, το υπουργείο αναμένεται να εξοικονομήσει επιπλέον 401.000 ευρώ ετησίως από μισθώματα, ενώ παράλληλα θα επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας και θα ενισχυθεί η υλοποίηση του στόχου της ενοποίησης των Υπηρεσιών του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ.

Την Τρίτη είχε ανακοινωθεί ότι μετακομίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας από την οδό Πειραιώς 40 στο κτίριο επί της οδού Σταδίου 29, όπου στεγάζεται και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Από αυτή την ενέργεια, όπως είχε γίνει γνωστό, αναμένεται να εξοικονομηθούν 400.000 ευρώ ετησίως από μισθώματα.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα