Ανεξ. Ελληνες: Λάφυρο των δανειστών η ΔΕΗ

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 16:19
UPD:16:25

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να μετατραπεί από μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε «λάφυρο» των διεθνών δανειστών, διαμηνύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης.

Η τρόικα της συγκυβέρνησης συμφώνησε στην ενεργειακή πολιτική της χώρας που -δυστυχώς- εξαντλείται στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ναυαρχίδας της ενεργειακής μας πολιτικής, σχολίασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Χ.Ζώης και κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, «χωρίς ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, χωρίς γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Ενεργειακής Πολιτικής - η οποία εξάλλου δεν λειτουργεί- και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, χωρίς καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Αντί να «ανεβάζει τον διακόπτη» για είσοδο των ιδιωτών στη ΔΕΗ, θα ήταν προτιμότερο ν’ αποκλείσει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης και να φροντίσει να μην κατέβει ο διακόπτης στις 130.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά που απειλούνται άμεσα με διακοπή ρεύματος, Αντί να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση, θα πρεπε να στηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα και ν’ ανατρέψει την προσχεδιασμένη κατάρρευση της, υποστηρίζει στη δήλωσή του ο κ. Ζώης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ

Σχολιασμένα