Διαπραγματεύσεις συγχώνευσης μεταξύ ΕΤΕ-Eurobank

Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης οι μετοχές των τραπεζών
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 11:21
UPD:21:46

Σε προχωρημένες συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank. Στη συμφωνία ενδέχεται, μάλιστα, να περιλαμβάνεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το βράδυ νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως η Εθνική επρόκειτο να κάνει δημόσια προσφορά για τη Εurobank, μέσω ανταλλαγής μετοχών, καθώς και πως αναμένονται ανακοινώσεις.

Υπό το φως της νέων αυτών εξελίξεων στον τραπεζικό χώρο, ο πρόεδρος του Χ.Α. αποφάσισε νωρίτερα την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, από σήμερα 5 Οκτωβρίου και έως ότου οι δύο τράπεζες ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, αναστέλλεται προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των ΕΤΕ και Eurobank, καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

Η μετοχή της Eurobank βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως 9%, ενώ κέρδη άνω του 5% κατέγραφε και ο τίτλος της ΕΤΕ. Πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Εθνικής βρισκόταν στα 2,10 ευρώ με άνοδο 4,48%, ενώ είχαν διακινηθεί 2.210.310 μετοχές. Η μετοχή της Eurobank σημείωνε άνοδο 5,50%, στα 1,15 ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 1.493.251 μετοχές.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ

Σχολιασμένα