Επιστολή ΓΣΕΒΕΕ προς τον υπ. Εργασίας

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 16:45

Την αμεση ενεργοποίηση του Λογαριασμού Ασφάλισης Ανεργίας για αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους, ζητεί μεταξύ άλλων, με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας η ΓΣΕΒΕΕ.

Στην επιστολή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων κάνει λόγο για ολιγωρία της Πολιτείας όσον αφορά στην υλοποίηση ήδη ψηφισμένων νόμων που προέβλεπαν «καινοτόμα» μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ο Ν. 3986/2011 (άρθρο 44), με τον οποίο προβλεπόταν η σύσταση Ειδικού Λογαριασμού στον ΟΑΕΔ για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες που παύουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ σχέδιο «επί χάρτου» παραμένει μέχρι στιγμής και ο νόμος 3986/2010 που προέβλεπε την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Η Συνομοσπονδία ζητεί την αξιοποίηση των πόρων που έχουν συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, οι οποίοι όπως επισημαίνει, ξεπερνούν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Τονίζει τέλος την ανάγκη κάλυψης των εν ενεργεία ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, που έχουν οφειλές τις οποίες, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατούν προς το παρόν να αποπληρώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα