Επισπεύδει η Λαγκάρντ την επιστροφή της στην Ευρώπη λόγω Eurogroup

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 15:13
UPD:15:20

Η επικεφαλής του ΔΝΤ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις Φιλιππίνες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε συνάντηση των χωρών μελών της ASEAN στην Καμπότζη. Αντ’ αυτού θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ θα συντομεύσει την επίσκεψή της στην Ασία, προκειμένου να συμμετάσχει την ερχόμενη Τρίτη στη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί εν μέσω διαφωνιών για τον τρόπο που θα καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις Φιλιππίνες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας σε συνάντηση των χωρών μελών της ASEAN στην Καμπότζη.

Αντ’ αυτού θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ. Σε δηλώσεις της από τη Μαλαισία η Λαγκάρντ επέμεινε πως η Ελλάδα χρειάζεται μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους της για να αποφύγει μια παρατεταμένη κρίση και ενδεχομένως και άλλες διασώσεις.

Το ΔΝΤ επιθυμεί να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, με την πρόταση αυτή όμως διαφωνεί η Ε.Ε. που αντιπροτείνει να μετατεθεί για το 2022 ο στόχος μείωσής του στο 120% του ΑΕΠ.

Στο τραπέζι έχουν πέσει επίσης προτάσεις για μείωση των επιτοκίων και παράταση της αποπληρωμής των δανείων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα