Σόιμπλε: Ανοιχτά τα κρίσιμα ζητήματα για Ελλάδα

Ενημέρωση γερμανών βουλευτών από τον Β. Σόιμπλε
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 11:06
UPD:11:09

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού των 14 δισ. ευρώ από τη διετή επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας, αλλά και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε σήμερα το πρωί με μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, προκειμένου να τους εξηγήσει που οφείλεται η αποτυχία των συνομιλιών στο χθεσινό Eurogroup.

Η μαραθώνια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, παρουσία της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έληξε χωρίς συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με γερμανό βουλευτή που ενημερώθηκε από τον κ. Σόιμπλε και τον οποίο επικαλείται το Reuters, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε στα μέλη του συντηρητικού κόμματος ότι οι διεθνείς δανειστές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για αν θα πρέπει να υποχωρήσει το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 ή το 2022. Δεν συμφώνησαν επίσης για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό στα δημοσιονομικά της χώρας μέχρι και το 2014.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα