Ιρλανδία: Στο «μικροσκόπιο» η συμφωνία για Ελλάδα

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 13:16
UPD:13:18

«Θα αξιολογήσουμε όλα όσα έχουν παρασχεθεί στην Ελλάδα και εάν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει η Ιρλανδία για αν βγει από το πρόγραμμα, θα το προωθήσουμε ως ζήτημα πολιτικής», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν.

A- A A+

Στο μικροσκόπιο της ιρλανδικής κυβέρνησης βρίσκεται η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, προς αναζήτηση οποιουδήποτε στοιχείου θα μπορούσε να αξιοποιήσει η Ιρλανδία για να επισπεύσει την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης.

«Θα αξιολογήσουμε όλα όσα έχουν παρασχεθεί στην Ελλάδα και εάν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει η Ιρλανδία για αν βγει από το πρόγραμμα, θα το προωθήσουμε ως ζήτημα πολιτικής», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μάικλ Νούναν.

«Καταρτίζουμε μία στρατηγική εξόδου από το πρόγραμμα και η τρόικα έχει δεσμευτεί ότι θα μας παρέχει σχετικό έγγραφο με εισηγήσεις για τους τρόπους και τα μέσα εξόδου από το πρόγραμμα και βρισκόμαστε πλέον στη διαδικασία να καταρτίσουμε μόνοι μας κάτι αντίστοιχο», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς