Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ: Χρειάζομαστε βοήθεια από την ΕΕ

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 21:45
UPD:22:11

Η Πορτογαλία χρειάζεται να καταφύγει στη βοήθεια της ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Τεϊξέιρα Ντος Σάντος, σε πορτογαλική εφημερίδα.

«Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να καταφύγουμε στους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς που είναι διαθέσιμοι εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της Πορτογαλίας.

«Με ανεύθυνο τρόπο η χώρα ωθήθηκε προς μία δύσκολη κατάσταση στις χρηματαγορές» σημείωσε ο Ντος Σάντος, αναφερόμενος στην καταψήφιση στο πορτογαλικό κοινοβούλιο της δέσμης μέτρων λιτότητας, που πρότεινε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος κατόπιν αυτού την 23η Μαρτίου υπέβαλε την παραίτησή του.

Πάντως, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Πορτογάλος αξιωματούχος αναφέρεται σε μια μορφή βοήθειας ανάλογης με αυτή που έχουν ήδη λάβει η Ελλάδα και η Ιρλανδία ή σε μια μικρότερη βοήθεια, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση έως τις εκλογές της 5ης Ιουνίου.

Εντός ολίγου αναμένονται δηλώσεις από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της χώρας Ζοζέ Σόκρατες.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα