Αυξήθηκε το Μάρτιο η κατανάλωση ρεύματος

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011 14:22
UPD:15:29

Aύξηση σημείωσε το Μάρτιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, η κατανάλωση ρεύματος στη χώρα, κυρίως λίγω της ζήτησης από τις μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διαχειριστής του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Aύξηση σημείωσε το Μάρτιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, η κατανάλωση ρεύματος στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διαχειριστής του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην άνοδο της ζήτησης από τις μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Αντίθετα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά και λοιποί καταναλωτές, περιόρισαν έστω και οριακά τη ζήτηση ρεύματος.

Αναλυτικά, η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Μάρτιο αυξήθηκε κατά 2,98% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο α' τρίμηνο η ζήτηση είναι αυξημένη κατά 1,4%. Στο ίδιο διάστημα, Ιανουαρίου-Μαρτίου, οι μεγάλες βιομηχανίες αύξησαν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 12,36%, ενώ στο δίκτυο διανομής (σπίτια, μικρομεσαίοι κλπ.) η ζήτηση μειώθηκε κατά 0,74%.

Στην πλευρά της παραγωγής, σημαντική αύξηση παρουσιάζει η χρήση των μονάδων φυσικού αερίου (+63%) και των λιγνιτικών (+12%). Μειωμένη, κατά 99,7%, είναι η παραγωγή από πετρελαϊκούς σταθμούς, η οποία πρακτικά έχει μηδενιστεί, ενώ 60% κάτω από πέρυσι είναι η παραγωγή των υδροηλεκτρικών, καθώς τα αποθέματα νερού εφέτος είναι λιγότερα από πέρυσι. Ελλειμματικό παραμένει το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, με κυριότερες πηγές τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, ενώ οι εξαγωγές γίνονται προς Αλβανία και Ιταλία.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα