Κ. Παπούλιας: Ανελέητες επιθέσεις σε βάρος της χώρας

ΤτΕ: Ευκαιρία να καλυφθούν οι αποκλίσεις, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011 13:52
UPD:15:16

Σε πανεθνική προσπάθεια κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον διοικητή της ΤτΕ, ενώ με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel, έκανε λόγο για ανελέητες -και πολλές φορές κατασκευασμένες- επιθέσεις σε βάρος της χώρας.

Σε πανεθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα του Spiegel και το γενικότερο κλίμα που διαμορώνεται, έκανε λόγο για ανελέητες -και πολλές φορές κατασκευασμένες- επιθέσεις σε βάρος της χώρας. Ψυχραιμία και σύνεση συνέστησε, από την πλευρά του, στους πολίτες ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας για «πονηρούς καιρούς».

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε την ανάγκη «να πετύχουμε στο ακέραιο τους στόχους του προγράμματος και να κερδίσουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας», προκειμένου «να διακόψει η χώρα την επικίνδυνη φημολογία περί αναδιάρθρωσης, επιμήκυνσης κλπ».

Αναφερόμενος εξάλλου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι αποτελεί ευκαιρία να κινηθεί (η κυβέρνηση) με τόλμη, αποφασιστικότητα και πειθώ και να καλύψει στο συντομότερο δυνατό χρόνο τις αποκλίσεις και τις καθυστερήσεις, που όπως είπε, «πράγματι υπήρξαν και δίνουν λαβή για αρνητικούς σχολιασμούς διεθνώς».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα