Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ η πώληση του 10% του ΟΤΕ

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 13:05
UPD:14:49

Την έγκριση πώλησης του 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ από τη Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΑΑ αποφάσισε την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ με την, σύμφωνα με το άρθρο 6.2 της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών, άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου να ζητήσει από την DEUTSCHE TELEKOM AG (DT) να αγοράσει 49.015.038 μετοχές ΟΤΕ κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ σε τιμή που καθορίζεται σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών.

Η άσκηση του Δικαιώματος Πώλησης, σημειώνεται, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Σύμβαση Πώλησης Μετοχών, ήτοι μέσω της αποστολής προς την DT της σχετικής Αναγγελίας Άσκησης Δικαιώματος και της υπογραφής σχετικής σύμβασης πώλησης μετοχών.

Η ΔΕΑΑ ενέκρινε το σχέδιο Αναγγελίας Ασκησης Δικαιώματος και εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών για την αποστολή της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2011, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Για ανικανότητα της κυβέρνησης έκανε λόγο εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης αναφερόμενος στο τίμημα με το οποίο πωλήθηκε το μερίδιο του ΟΤΕ.

Ο κ. Μιχελάκης σχολίασε το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, εκτιμώντας πως το τίμημα των 29 ευρώ ανά μετοχή ήταν τότε χαμηλό, ενώ σήμερα το τίμημα δεν ξεπέρασε τα 8 ευρώ ανά μετοχή.

«Αυτό δείχνει την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ. Και δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης» επισήμανε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ

Σχολιασμένα