Πλήγμα σε ΙΚΑ - ΟΑΕΔ λόγω ύφεσης

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 18:13

Η ύφεση έχει σημαντικές επιπτώσεις και στο ΙΚΑ και στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος και σημείωσε ότι με περικοπές δαπανών επιχειρείται να ισοσκελιστούν οι απώλειες.

O υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, εξήγησε: «Πέρα από το ότι επιβαρύνει την οικογένεια και τον ίδιο τον άνεργο, επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς του ΟΑΕΔ, γιατί πρέπει να πληρώσει περισσότερα επιδόματα ανεργίας, επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς του ΙΚΑ γιατί χάνει έσοδα και σε μια δημοσιονομική κρίση, όπου προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε πόρους, περικόπτοντας δαπάνες. Κατά συνέπεια όχι απλά δεν είναι κανείς ευτυχής, αλλά βλέπει εφιάλτες στον ύπνο του».

Ανέφερε επίσης ότι με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ «έχουμε καταφέρει να ανασχέσουμε κατά περίπου 200.000 θέσεις την ανεργία» και σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τη διαφάνεια για το θέμα των προσλήψεων μέσω ΜΚΟ, που είχε ανακοινωθεί, σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμα δεν έχει γίνει για τις ΜΚΟ να βγάλουν λεφτά, ούτε έχει γίνει για τους παράγοντες να πουλήσουν εξυπηρέτηση στους ανέργους».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα