Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 09:26

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμπλοκές στον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης

Η εφημερίδα γράφει ότι "«μαύρο» παρέμενε μέχρι αργά χθες το βράδυ στο σταυρόλεξο της νέας κυβέρνησης το τετράγωνο με το όνομα του πρωθυπουργού της χώρας".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Να σταματήσει η ξεφτίλα των εκβιασμών

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τέτοια ξεφτίλα δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου. Ξεφτίλα εκβιασμών, υπόγειων συναλλαγών, βρώμικων συμβιβασμών και τελικά ολοκληρωτικός ευτελισμός του μηνύματος της κοινωνίας, να απομονωθούν οι προδότες και να δοθεί λύση στο εθνικό δράμα με την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ξεπέρασαν τα όρια οι δάνειες δυνάμεις

Η εφημερίδα γράφει ότι "από ταπείνωση σε ταπείνωση κινείται πλέον η Ελλάδα, με τους Ευρωπαίους εταίρους να ξεπερνούν τα όρια και να ζητούν πλέον πράγματα που μέχρι πρόσφατα ήταν ανήκουστα. Ολι Ρεν και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσαν χθες μετά το Eurogroup ότι απαιτούν γραπτές εγγυήσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας, όπου θα δεσμεύονται για την τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου".

* ΕΘΝΟΣ: Εδώ και τώρα κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έχουν παρέλθει ήδη τρία εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που ξεκίνησε και επίσημα το εγχείρημα της συγκρότητης κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μέγας Αλέξανδρος, Πρότυπο Εκείνου που Πρέπει, για να κόψουμε τον Γόρδιο Δεσμό!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πιο επίκαιρος από ποτέ... Από σήμερα στην «Ε.Ω» η έρευνα για τον γνωστό, αλλά και τον άγνωστο, Μεγαλέξανδρο!".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απαιτούν δήλωση μνημονιακών φρονημάτων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι Βρυξέλλες απαίτησαν χθες από τους Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά γραπτή δέσμευση για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, καθώς οι διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης και επιλογή πρωθυπουργού παρουσίασαν εμπλοκή".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσωρινή κυβέρνηση μακράς... διαρκείας

Η εφημερίδα γράφει ότι " δύο εικοσιτετράωρα μετά την καταρχήν συμφωνία στο Προεδρικό Μέγαρο, σοβαρά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά μετά τη χθεσινή ολοήμερη διαπραγμάτευση ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού και οι πιέσεις από Ε.Ε. και κυβέρνηση για να έχει η μεταβατική κυβέρνηση που θα προκύψει μεγαλύτερη διάρκεια από την προβλεπόμενη είναι σημεία στα οποία έχει «κολλήσει» η τελική συμφωνία".

* ΕΣΤΙΑ: Ανεπανόρθωτη εθνική ζημιά

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πολιτικό θρίλλερ για τον σχηματισμό της Κυβερνήσεως κοινής αποδοχής που συνεχίσθηκε και κατά την χθεσινή ημέρα, διέσυρε ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στο εξωτερικό".

* Η ΑΥΓΗ: Κρύβουν τη γύμνια τους

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα δύο υπεύθυνα για την κρίση κόμματα επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από κυβερνητικό σχήμα «εθνικής σωτηρίας». Ανακοινώσεις σήμερα για τον νέο πρωθυπουργό και τη σύνθεση κυβέρνησης μετά τις «θετικές προσεγγίσεις» στις χθεσινές συνομιλίες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Adhoc κυβέρνηση συνεργασίας

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ύστερα από ένα πολιτικό θρίλερ που κράτησε όλη τη χθεσινή μέρα, τα δύο κόμματα εξουσίας συμφώνησαν στο όνομα του νέου πρωθυπουργού και του συγκεκριμένου πλαισίου λειτουργίας της μεταβατικής κυβέρνησης, που θα είναι η εξασφάλιση της 6ης και της 7ης δόσης, η ψήφιση του Προϋπολογισμού και της νέας δανειακής σύμβασης και αμέσως μετά η διενέργεια εκλογών".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βήμα σημειωτόν ενώ η Ε.Ε. πιέζει

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την έγγραφη δέσμευση της νέας κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων που την στηρίζουν, ότι θα εφαρμόσουν τόσο το τρέχον όσο και το νέο Μνημόνιο απαιτεί η Ευρωζώνη προκειμένου να εκταμιεύσει την έκτη δόση του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ".

* Η ΝΙΚΗ: Ποιοί και πώς θα γλιτώσετε το χαράτσι της ΔΕΗ

Η εφημερίδα γράφει ότι "παρά το γεγονός ότι τα σημειώματα και οι λογαριασμοί έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων υπάρχει ακόμη δυνατότητα να πληρώσουν ελάχιστα με συντελεστή 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό".

* Ο ΛΟΓΟΣ: Θρίλερ για συγκρότηση νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο ίδιο μοτίβο των εξελίξεων των τελευταίων εικοσιτετραώρων, και χθες όλη την ημέρα αλλά και τη νύχτα συνεχίστηκε το θρίλερ για την ανακοίνωση των ονομάτων που θα συγκροτούν την νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκό μέτωπο ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων

Η εφημερίδα σημειώνει "Αλέκα Παπαρήγα: δεν πρέπει να υπάρχει εργοστάσιο και λαϊκή γειτονιά που να μην έχει επειτελεία μάχης και όλα αυτά να συνενώνονται σε ένα τεράστιο ποτάμι για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Τίποτα άλλο σήμερα δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση".

* ΤΑ ΝΕΑ: Υπογράψτε και οι δύο για να πάρετε τα 8 δισ. ευρώ

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να δεσμευτούν -και μάλιστα εγγράφως- ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ότι θα στηρίξουν απολύτως τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου Μνημονίου ζήτησε χθες το Eurogroup, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ολι Ρεν".

* City Press: Κρίση στην Ιταλία, λιτότητα στη Γαλλία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γενικεύεται η κρίση στην Ε.Ε. Ο Σαρκοζί προωθεί περικοπές 100 δισ. ευρώ έως το 2016. Σε «μνημονιακά» επίπεδα το επιτόκιο των ομολόγων του ιταλικού Δημοσίου".

* Metro: Σήμερα ο νέος... ένοικος του Μαξίμου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, που θα ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας, κατέληξαν χθες ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό ο όνομά του, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως σήμερα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα