Ικανοποίηση ΕΣΕΕ για ρυθμίσεις οφειλών σε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ και προγράμματα ΟΑΕΔ

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010 15:07

Θετικές κρίνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης τις ρυθμίσεις οφειλόμενων εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ καθώς και τα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, επισημαίνει πως περιμένει και νέες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί «το φλέγον ζήτημα των δυσμενών προβλέψεων για αύξηση της ανεργίας στο προσεχές διάστημα».

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ των τεσσάρων προγραμμάτων - πλαίσιο ενεργητικών πολιτικών προώθησης της απασχόλησης για το 2010 καθώς και τη δέσμη ρυθμίσεων για τις οφειλόμενες εισφορές σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«…Είναι γεγονός ότι η τρέχουσα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει δημιουργήσει ένα διάχυτο κλίμα ανασφάλειας στην αγορά, το οποίο κατ’ επέκταση μεταφέρεται και στο πεδίο της απασχόλησης. Χωρίς αμφιβολία το φλέγον ζήτημα των δυσμενών προβλέψεων για αύξηση της ανεργίας στο προσεχές διάστημα μπορεί να υπονομεύσει κάθε καλοπροαίρετη αναπτυξιακή προσπάθεια. Το μικρό και μεσαίο εμπόριο, ευρισκόμενο στο "άβολο" επίκεντρο της ύφεσης, αναζητεί εναγωνίως διεξόδους και, κυρίως, πολιτική υποστήριξη.

»Θεωρούμε ότι η δέσμη των τεσσάρων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως και η πρόσφατη προώθηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις οφειλόμενες εισφορές σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, προσφέρουν μία πραγματική "ανάσα" στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος έχει δείξει την πρόθεση του να υποστηρίξει την απασχόληση στο χώρο του εμπορίου, αλλά και τη γενικότερη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας - καταστατικοί στόχοι, άλλωστε, και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Υπό αυτήν την έννοια αξιολογούμε ως ιδιαίτερα θετικές τις εν λόγω ενέργειες και αναμένουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα