Εκκληση Βρετανού ΥΠΟΙΚ για άμεση στήριξη της Ελλάδας

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 15:11
UPD:15:24
REUTERS/DAVID MOIR

Έκκληση για άμεση συμφωνία σχετικά με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, απηύθυνε στις χώρες της Ευζώνης ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ¶λιστερ Ντάρλινγκ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προειδοποίησε πως το πρόβλημα με το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να επηρεάσει τις προσπάθειες για ανάκαμψη σε όλη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό LBC, τόνισε ότι είναι «απολύτως απαραίτητο» τα προβλήματα της Ελλάδας να επιλυθούν «γρήγορα, αποτελεσματικά και με αποφασιστικό τρόπο», υπογραμμίζοντας πως «η βασική ευθύνη (σ.σ. για τη στήριξη της Ελλάδας) εναποτίθεται στα άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ».

«Γνωρίζουν ότι οφείλουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Εχουν υποσχεθεί χρήματα και πρέπει να διαθέσουν αυτά τα χρήματα το ταχύτερο δυνατόν» σημείωσε.

Ο Αλιστερ Ντάρλινγκ ανέφερε ακόμη ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μίλησε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και εξέφρασε την πεποίθηση πως «όλοι τους κατανοούν τον επείγοντα χαρακτήρα» του ζητήματος.

Καταλήγοντας μάλιστα επισήμανε πως η χώρα του «είχε απόλυτο δίκιο» που δεν εντάχθηκε στην Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, το κυβερνών Εργατικό Κόμμα απέρριψε την οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στην κατάσταση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, ενώ το πρόβλημα της τιθάσσευσης ενός δημοσιονομικού ελλείμματος - ρεκόρ επιστρέφει στο προσκήνιο ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Από την πλευρά του ο Βινς Κέιμπλ, υπεύθυνος του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών επί οικονομικών θεμάτων, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι η χώρα κινδυνεύει να διολισθήσει σε μία χρηματοπιστωτική κρίση αλά ελληνικά, αν η επόμενη βρετανική κυβέρνηση δεν λάβει δραστικά μέτρα.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα