ΙΣΑ: Στοχοποίηση του ιατρικού κλάδου

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 14:18

Καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τόσο τις φορολογικές παραβάσεις των ιατρών που έφερε στο φως το ΥΠΟΙΚ, όσο και τις «επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις που στοχοποιούν» ολόκληρο τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει πως «τεκμηριωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής από επαγγελματίες οποιουδήποτε κλάδου και των ιατρών συμπεριλαμβανομένων, είναι καταδικαστέες και οφείλουν να επισύρουν τις νόμιμες συνέπειες».

Συμπληρώνει ωστόσο ότι καταδικάζει επίσης τις «επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις που στοχοποιούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και τις ρίχνουν βορρά στην κοινή γνώμη με στόχο τον αποπροσανατολισμό της από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

«Η άποψη του ιατρικού κόσμου είναι, ότι αποσπασματικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις ενέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω πυροδότησης του κοινωνικού αυτοματισμού, που μοιραία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες και ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις, με ότι αυτό σημαίνει για την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες απαιτείται σοβαρότητα από όλους μας και κοινωνική συνοχή, προκειμένου να απαλλαγούμε από τις παθογένειες του παρελθόντος και με σωστό βηματισμό να ξανακτίσουμε την νέα Ελλάδα».

Επιπλέον, ο ΙΣΑ καλεί τον πολιτικό κόσμο, να αναλογιστεί «και τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες» και «με σύνεση, αποφασιστικότητα, χωρίς κραυγές και στοχοποιήσεις να προχωρήσει στην εφαρμογή των δίκαιων εκείνων μέτρων που θα επιτρέψουν στον τόπο να ορθοποδήσει».

«Οφείλουν να επιδιώξουν τη σύμπραξη της ελληνικής κοινωνίας στην εθνική αυτή προσπάθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει άφεση αμαρτιών για τους πάσης φύσεως, ιδιότητας και επαγγέλματος παραβάτες», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα