Νέα συνάντηση βενζινοπωλών - ΥΠΟΙΚ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 10:52
UPD:12:51
EUROKINISSI

Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά θα έχει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης. Εν όψει της συνέχισης των συνομιλιών η ΟΒΕ ανακοίνωσε την αναβολή της συνέντευξης Τύπου που είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι, ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο μετά το μεσημέρι, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 11:00.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών τη Δευτέρα, ο υφυπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θα γίνονται σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων στο σύστημα «Ήφαιστος», ενώ η ΟΒΕ επέμεινε στη θέση να καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους βενζινοπώλες, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης με αυτό το σύστημα.

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι εκτός από τους βενζινοπώλες πετρέλαιο διανέμουν οι εταιρείες εμπορίας και οι μεταπωλητές.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα