Συνάντηση ΥΠΟΙΚ με ΟΤΟΕ και εργαζόμενους στην ΑΤΕbank

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 20:16

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα, είχαν το προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των εργαζομένων στην ΑΤΕbank.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, στη συνάντηση τέθηκαν οι κοινές θέσεις Ομοσπονδίας και Συλλόγου για τη συνέχιση του ρόλου της Αγροτικής στο πλαίσιο ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Προειδοποίησαν δε ότι στην περίπτωση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και συρρίκνωσης των εργασιών της τράπεζας, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι πριν ληφθούν οι αποφάσεις για την τράπεζα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τον διοικητή της ΑΤΕ, Θεόδωρο Πανταλάκη, και θα συστήσει την άμεση έναρξη διαλόγου με τον σύλλογο των εργαζομένων, με στόχο την αναζήτηση λύσεων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται τέλος ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της, προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά τις θέσεις του υπουργού, να σταθμίσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα