Στη Βουλή η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 15:01
UPD:19:36

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα, η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγυήσεων και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα, η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγυήσεων και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 200 ευρώ ανά δικαιούχο (πάσης φύσεως συνταξιούχοι στους οποίους καταβάλλεται ΕΚΑΣ, συνταξιούχοι ΟΓΑ και εγγεγραμμένοι άνεργοι), με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή της χώρας. Όπως διευκρινίζεται, η ενίσχυση χορηγείται σε κάθε άτομο που ανήκει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει και άλλο άτομο στο ίδιο νοικοκυριό που δικαιούται την ενίσχυση. Επομένως, το ύψος της ενίσχυσης για τα νοικοκυριά με δύο δικαιούχους, μπορεί να φθάσει έως τα 400 ευρώ.

Ειδικότερα, χορηγούνται:

- 200 ευρώ για τους κατοίκους των νομών: Αρκαδίας Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής.

- 150 ευρώ στους κατοίκους των νομών: Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Πρέβεζας,Φθιώτιδας και Φωκίδας.

- 100 ευρώ για τους δικαιούχους των νομών: Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι αφορολόγητο και θα καταβληθεί στους μεν συνταξιούχους μέσω των ασφαλιστικών φορέων από τους οποίους χορηγείται η κύρια σύνταξη, στους δε ανέργους μέσω του ΟΑΕΔ.

Η χορήγηση του συγκεκριμένου έκτακτου επιδόματος θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα