Συντονισμός για προκηρύξεις των Γ΄ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ

Εχουν ήδη εκδοθεί προσκλήσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 10:46
UPD:10:56

Ο καλύτερος συντονισμός για την έκδοση των προκηρύξεων που αφορούν τις κρατικές ενισχύσεις από το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Θανάσης Μπούρας.

Στη σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες των συνεδριάσεων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ, όπως και εκείνων του ΕΣΠΑ 2007-2013 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Πύργο, Λουτράκι, Λάρισα, Σύρο, Χίο και Λασίθι. Επίσης, επιβεβαιώθηκε η επιτάχυνση των ρυθμών εκτέλεσης των προγραμμάτων και των έργων του ΕΣΠΑ, αφού έχουν ήδη εκδοθεί προσκλήσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εξασφαλίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και έργων.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι στην πλειονότητά τους τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ έχουν ήδη απορροφήσει τους προβλεπόμενους πόρους τους. Και αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων υπουργείων και Περιφερειών και στον αποτελεσματικό συντονισμό από το ΥΠΟΙΟ, που θα συνεχιστούν εντατικά και καθ' όλη τη διάρκεια του 2009, έτος το οποίο αποτελεί τη μεταβατική περίοδο Γ΄ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης Σπύρος Ευσταθόπουλος και ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Βασίλης Ασημακόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα