ΔΕΗ: Συμφωνία για την απασχόληση 2.000 ανέργων

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 14:01
UPD:18:04
AΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η ΔΕΗ για την απασχόληση στην επιχείρηση 2.000 ανέργων για δύο χρόνια, με έναρξη εφαρμογής του σχετικού προγράμματος από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2009.

Πιο αναλυτικά, η ΔΕΗ θα προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 2.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, θα εισπράττει από τον Οργανισμό το επίδομα ανεργίας (το οποίο με τον τρόπο αυτό μετατρέπεται σε επίδομα απασχόλησης) και θα καλύπτει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Το υπουργείο Απασχόλησης και η διοίκηση της ΔΕΗ πρόκειται να υπογράψουν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας το Σεπτέμβριο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Παναγιώτης Αθανασόπουλος, οι προδιαγραφές των ειδικοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών θα καθορισθούν από τη ΔΕΗ και θα αφορούν τεχνικό προσωπικό, υπαλλήλους γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσωπικό για βοηθητικές εργασίες, καθώς επίσης και προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης.

ΠΑΣΟΚ: Παζάρι προεκλογικών παροχών

«Το παζάρι προεκλογικών παροχών της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνεται με αυγουστιάτικες συμφωνίες ρουσφετολογικών προσλήψεων», σημείωσε σχολιάζοντας τη συμφωνία του υπουργείου Απασχόλησης με τη ΔΕΗ η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Προσθέτει επίσης ότι η συμφωνία «επιβεβαιώνει απολύτως τους ισχυρισμούς μας για την επέκταση της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα».

«Η όλη μεθόδευση μέσω τροπολογίας στις αρχές του χρόνου έγινε με στόχο τη δημιουργία ενός μηχανισμού προσλήψεων «από το παράθυρο», χιλιάδων νέων στο Δημόσιο τομέα χωρίς μέλλον και προοπτική», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλόγισε επίσης στη διοίκηση της ΔΕΗ ότι, παρά τις ανακοινώσεις της για κανονικές προκηρύξεις, «προτιμά να συνδράμει την καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή στην απεγνωσμένη της προσπάθεια να μαζέψει ψήφους πουλώντας ελπίδα σε άνεργους νέους μέσω υπουργείου Απασχόλησης».

ΣΥΝ: Διάλυση των εργασιακών σχέσεων

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις εισφορές των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ για τις δικές της πελατειακές και ρουσφετολογικές ανάγκες, επιτείνοντας τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και παίζοντας με την αγωνία των ανέργων», αναφέρει σχετικά ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης.

KKE: Εμπαιγμός των ανέργων

Για «εμπαιγμό και εξαπάτηση των ανέργων» κάνει λόγο το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «η λεγόμενη μετατροπή του επιδόματός ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, στην οποία συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά δωρεάν εκμετάλλευση των ανέργων από τους μεγαλοεργοδότες, εφόσον τους αξιοποιούν σε θέσεις προσωρινής και ελαστικής εργασίας με χρήματα που πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Πηγές: naftemporiki.gr, AΠΕ-ΜΠΕΠροτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗΣχολιασμένα