Νέο ΟΑΕΔ ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας η ΓΣΕΒΕΕ

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 14:09
UPD:15:35

«Θέλουμε -τόνισε- να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας για την κοινωνική ασφάλιση, για τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία απαξιώνονται, έτσι ώστε ο μικρός και πολύ μικρός επιχειρηματίας να δουλεύει, να επενδύει στη δουλειά του, να δημιουργεί θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος στη συνάντηση μελών της συνομοσπονδίας με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας.

Εναν νέο ΟΑΕΔ, που δεν θα είναι «παραμάγαζο ρουσφετολογίας του πολιτικού συστήματος» και δεν θα τον διαχειρίζεται κατά αποκλειστικότητα ο εντεταλμένος του εκάστοτε υπουργού, αλλά θα υπηρετεί εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ζήτησε κατά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος. Παράλληλα, ο κ. Ασημακόπουλος ζήτησε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας για την κοινωνική ασφάλιση.

«Θέλουμε -τόνισε- να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας για την κοινωνική ασφάλιση, για τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία απαξιώνονται, έτσι ώστε ο μικρός και πολύ μικρός επιχειρηματίας να δουλεύει, να επενδύει στη δουλειά του, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και όχι να επενδύει εκτός επιχείρησης για να καλύψει τα νώτα του, να καλύψει τη σύνταξή του και την περίθαλψή του, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν, έχει εμπεδωθεί στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ότι δε θα πάρουν σύνταξη, δεν θα έχουν ασφάλεια και πρόνοια όταν βγουν από το επαγγελματικό στίβο».

Δ. Ασημακόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ): Δεν θέλουμε τον ΟΑΕΔ παραμάγαζο ρουσφετολογίας

Δ. Ασημακόπουλος: Δεν θέλουμε τον ΟΑΕΔ παραμάγαζο ρουσφετολογίας

Όπως είπε ο κ. Ασημακόπουλος, ήταν μία συνάντηση γνωριμίας και οι δύο πλευρές δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες επί των θεμάτων που τέθηκαν, η επεξεργασία των οποίων θα γίνει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ δήλωσε ότι επανέλαβε στον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο το αίτημα για ενίσχυση του ΟΑΕΕ, για πάγια χρηματοδότηση σε ποσοστό 0,64 του ΑΕΠ και για εξεύρεση και άλλων πόρων. «Π.χ. θέσαμε ότι πιθανώς θα πρέπει να υπάρξει ένα είδος φόρος dumping για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες επηρεάζουν τις μικρότερες οι οποίες κλείνουν, τα τύπου mall, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ασφαλιστικό σύστημα του ΟΑΕΕ», διευκρίνισε ο κ. Ασημακόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα