ΝΑ Ευρώπη: Περιφερειακό σχέδιο δράσης για την οικονομία

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 10:14

Περιφερειακό σχέδιο δράσης, το οποίο θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα των οικονομιών και θα δώσει ώθηση στην πορεία μετάβασής τους στο καθεστώς της ελεύθερης οικονομίας, προωθούν οι υπουργοί Οικονομικών οκτώ χωρών της Νοτιοανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι υπουργοί Οικονομικών και εκπρόσωποί τους από την Αλβανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και το Κόσοβο κατέστησαν σαφή την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας για την έξοδο από το «τούνελ» της οικονομικής κρίσης.

Το σχέδιο δράσης θα αντιμετωπίσει τις άμεσες επιπτώσεις της κρίσης και θα βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα, το οποίο είναι σημαντικό για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρμόδιος για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία, Φιλίπ λε Ουερού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο δράσης «θα βοηθήσει τις οικονομίες των χωρών να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά προβλεπόμενα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα