Πρόγραμμα απασχόλησης για τους εργαζομένους της ΒΙΑΜΥΛ

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008 17:54

Ενα νέο πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί ειδικά για τους εργαζομένους της ΒΙΑΜΥΛ, ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης. Στόχος είναι οι εργαζόμενοι να έχουν τοποθετηθεί σε δουλειά μέσω του προγράμματος και με τη συνεργασία των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ την 1η Οκτωβρίου, καθώς η ΒΙΑΜΥΛ κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία:

1. Επιδότηση των εργαζομένων στη ΒΙΑΜΥΛ για να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση ύψους 30.000 ευρώ και με δυνατότητα επιδότησης δύο ατόμων ως εταίρων (με επιδότηση 60.000 ευρώ).

2. Επιχορήγηση των νέων θέσεων εργασίας με 36 ευρώ ημερησίως, συνολικής διάρκειας 4 ετών (τρία με επιδότηση και ένα με δέσμευση).

Ήδη, οι εργαζόμενοι έχουν περάσει τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕΔ, η οποία βοηθάει στην αποτελεσματική σύζευξη εργαζομένων και θέσεων εργασίας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη έχουν έρθει σε επικοινωνία με 100 επιχειρήσεις και στόχος τους είναι να επισκεφθούν και να ενημερώσουν συνολικά 200 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της συμπρωτεύουσας. Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη ενημερωθεί ανταποκρίνονται θετικά έτσι ώστε μέσα στο Σεπτέμβριο να έχουν εξασφαλιστεί θέσεις εργασίας για όλους.

Επιπρόσθετα, το Σωματείο των εργαζομένων ζήτησε να υπάρξει δυνατότητα το παραπάνω πρόγραμμα να μπορεί να εφαρμοστεί και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις γειτονικών Δήμων, εφόσον κάποιοι πρώην εργαζόμενοι της ΒΙΑΜΥΛ δεν επανενταχθούν στην τοπική αγορά εργασίας αμέσως μετά το κλείσιμο του εργοστασίου. Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό και ήδη έχουν ξεκινήσει συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις με τους Δήμους γειτονικών περιοχών που έχουν ήδη εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον προς το Σωματείο.

Διευκρινίζεται τέλος, ότι το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, προβλέπει επιχορήγηση των Νέων Θέσεων Εργασίας με 36 ευρώ ημερησίως. Η επιχορήγηση αυτή που μηνιαίως φτάνει τα 900 ευρώ αποτελεί μέρος της συνολικής αμοιβής του εργαζόμενου-προσλαμβανόμενου. Δεν αποτελεί ειδική εισοδηματική ενίσχυση. Πέραν αυτού, όλοι οι πρώην εργαζόμενοι της ΒΙΑΜΥΛ βάσει του προγράμματος επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας και τα 900 αυτά ευρώ θα αποτελούν μέρος των αποδοχών τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα