Πωλείται όπως είναι το εμβληματικό γλυπτό του ευρώ της Φρανκφούρτης

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 19:40
UPD:19:48
EPA/BORIS ROESSLER

Το πιο ευρέως γνωστό σύμβολο για «ιστορίες» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τώρα προς πώληση: Το μεγάλο μπλε γλυπτό του ευρώ έξω από την πρώην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Το ύψους 14 μέτρων γλυπτό ανεγέρθηκε μαζί με την εισαγωγή των τραπεζογραμματίων του ευρώ το 2001 και ξεπέρασε την οικονομική κρίση και την κρίση του δημόσιου χρέους. Αλλά τώρα, έχει γίνει απλώς πολύ ακριβό για τη συντήρηση.

Το εμβληματικό έργο τέχνης του Γερμανού καλλιτέχνη Ottmar Hörl διατηρείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Frankfurter Kultur Komitee τα τελευταία 21 χρόνια υπό την ηγεσία του Manfred Pohl. Ο Pohl είπε ότι ο αυξανόμενος βανδαλισμός και η έλλειψη χορηγιών ανάγκασαν την απόφαση της επιτροπής να δημοπρατήσει το κομμάτι μέχρι τον Οκτώβριο.

«Επικοινωνήσαμε με 110 τράπεζες τους τελευταίους 12 μήνες και 90 δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν», είπε ο Pohl.

Η ΕΚΤ, η οποία συνεισφέρει 15.000 ευρώ ετησίως στη συντήρηση, δεν ενδιαφέρθηκε επίσης να ενισχύσει την υποστήριξή της και δεν συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα τον Απρίλιο που είχε στόχο να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, είπε ο Pohl.

Ωστόσο, ο Pohl είπε ότι ο οργανισμός του έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον από πολλά άτομα και εταιρείες. Έτσι, όποιος είναι μεγάλος θαυμαστής του ενιαίου νομίσματος και θέλει να αποκτήσει τέχνη, περισσότερες πληροφορίες είναι εδώ — αλλά να γνωρίζετε, το γλυπτό ζυγίζει 50 τόνους.

Πηγή: PoliticoΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα