Έλον Μασκ: Προσωρινά «στον πάγο» η συμφωνία για το Twitter- Βουτιά 20% για τη μετοχή

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 13:14
UPD:13:55
Shutterstock

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει «παγώσει» προσωρινά τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, έναντι 44 δισ. δολαρίων.  Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, αναμένει τις λεπτομέρειες που επαληθεύουν την εκτίμηση ότι οι ανεπιθύμητοι και ψεύτικοι λογαριασμοί (spam) αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή του Twitter έκανε «βουτιά» 20% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. 

Η κίνηση φέρνει σε αδιέξοδο τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζει το Bloomberg. Δεν είναι σαφές ποιο είναιτο νομικό αποτέλεσμα της κίνησής του.

Ο Μασκ δημοσίευσε τις παρατηρήσεις του στον ιστότοπο microblogging. Το Twitter, σύμφωνα με το Reuters, εκτίμησε σε μια κατάθεση τη Δευτέρα ότι οι ψευδείς ή ανεπιθύμητοι λογαριασμοί αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης είχε 229 εκατ. χρήστες στους οποίους προβλήθηκαν διαφημίσεις το πρώτο τρίμηνο.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι μία από τις προτεραιότητές του είναι να αφαιρέσει τα «spam bots» από την πλατφόρμα. Σύμφωνα με ρις δηλώσεις του, θέλει να νικήσει τα spam bots, να ελέγξει την ταυτότητα όλων των ανθρώπων και να κάνει τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα. Ο Μασκ έχει πει επίσης ότι θα ήθελε να κάνει την πλατφόρμα προπύργιο της ελευθερίας του λόγου, αφαιρώντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα από τη μετριοπάθεια του περιεχομένου.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα