(Και) Η ανησυχία για την Ουκρανία ρίχνει το Bitcoin

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 12:45
UPD:12:46
REUTERS/Dado Ruvic

Περίπου 7% υποχώρησε τη Δευτέρα το Bitcoin , φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο, καθώς οι φόβοι ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία πυροδότησαν sell-off στα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν περισσότερο ρίσκο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα κατέγραψε νωρίτερα πτώση 6,8%, στα 33.820 δολάρια, με τις απώλειές του από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων που καταγράφηκε τον Νοέμβριο να ξεπερνούν το 50%.

Το Bitcoin αφήνει πίσω του μια δύσκολη εβδομάδα, κατά την οποία το τεχνολογικό sell off σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό παρέσυραν πτωτικά όλα τα κρυπτονομίσματα. Συνολικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχουν «σβηστεί» πάνω από 1 τρισ.  δολάρια.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το Bloomberg, ακολουθεί κοινή πορεία με τις μετοχές όπως ποτέ άλλοτε, αλλά αυτή η σύνδεση θα μπορούσε να φέρει κάποια ανάπαυλα για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, εάν οι μετοχές σημειώσουν ανάκαμψη. 

Ο συντελεστής συσχέτισης των μεταβολών στις τιμές του bitcoin και αυτές του Nasdaq 100 έφτασε σχεδόν το 0,66. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συσχέτιση από το 2010, σύμφωνα ο Bloomberg. Παρόμοια συσχέτιση- ρεκόρ παρατηρείται και με τον S&P 500. 

naftemporiki.gr

 


Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα